Menu
Logo-Stadsimker

Wat beleef je allemaal als hulpimker van Stadsimker Bart?


  • Je bent in de buitenlucht
  • Op 14 mooie plekken in de stad
  • Je leert over het leven en het belang van bijen
  • Je verzorgt de bijen door het seizoen heen en uiteindelijk help je aan het eind van het seizoen met het slingeren van de honing!

 

Bart is dagelijks bezig met het onderhouden van de bijenstallen en het verzorgen van de volken.

Hulp is van harte welkom en Bart draagt graag zijn kennis over aan een hulpimker!

Via de Wiershoeck is het mogelijk om met de Stadsimker mee te lopen / werken, een unieke dagbesteding met één op één begeleiding!

 


Voor wie?

De Wiershoeck biedt dagbesteding aan mensen met een psychische of psychosociale beperking of mensen met een licht verstandelijke beperking.


Werkzaamheden / activiteiten

Samen met Bart bekijk je wat je leuk lijkt om te doen/leren.

De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de bijenvolken, het onderhouden van de bijenkasten en de bijenstallen, het verzorgen van lessen en rondleidingen, het slingeren van honing en het verpakken.

Als je van avontuur houdt, kan je af en toe mee eropuit om een verdwaalde bijenzwerm te vangen!
Educatie aan basisschoolkinderen
De kinderwerktuin Beijum en de kinderwerktuin Westpark krijgen van imker Bart les over bijen in de bijenstal. Als je het leuk vindt, kan je helpen om de les en het materiaal voor te bereiden.


Locatie

De uitvalsbasis is Stadsboerderij de Wiershoeck
De bijen staan op 14 plekken in de stad, je kan steeds meerijden met de auto, eventueel kan de imker je halen en brengen.


Kosten

Het is nodig om een indicatie voor dagbesteding te hebben in de vorm van een PGB (indicatie begeleiding groep). Via Lentis is het ook mogelijk om bij ons te werken.


Werktijden

Het is mogelijk om te werken van maandag tot en met vrijdag in twee dagdelen van tien uur tot één uur en van één uur tot vier uur. Gezien de aard van het werk is het handig om minimaal twee dagdelen per week mee te lopen.


Contactpersoon

Marjan de Boer

050 549 7060

algemeen@wiershoeck.nl


Links

www.wiershoeck.nl
www.stadsimker.nl